Ben jij een digitale burger? Denk met ons mee!

Gepubliceerd op: 30 augustus 2024 13:27

Vanaf 2025 willen we activiteiten organiseren die inwoners ondersteunen om kritisch en bewust om te gaan met online informatie en nieuws. Aan wat voor activiteiten is er behoefte? Vind je het leuk om mee te denken over dit onderwerp? Meld je aan!

Verspreiding online informatie

Hoe wordt bepaald wat jij online te zien krijgt? Hoe beoordeel je informatie op internet op betrouwbaarheid? En hoe wordt nieuws gemaakt en online verspreid?

Door de opkomst van het internet is informatie en nieuws altijd en overal beschikbaar. Iedereen kan tegenwoordig online nieuwe informatie toevoegen. Via sociale media wordt informatie vervolgens razendsnel verspreid. Dat brengt ons veel voordelen. Maar bij heel veel verschillende informatie kan het ook lastig zijn om te bepalen wat klopt en wat niet. De kwaliteit van de informatie kan wisselend zijn.

Vanaf 2025 willen we bij de Bibliotheek Lek & IJssel activiteiten organiseren die inwoners ondersteunen om kritisch en bewust om te gaan met online informatie en nieuws. We zijn benieuwd aan wat voor soort activiteiten behoefte is bij onze klanten. 

Denk met ons mee

We nodigen je van harte uit om mee te denken hierover. Heb jij in de tweede helft van september tijd en zin om deel te nemen aan onze (online) ‘denktank’? Stuur dan een e-mail aan projectleider Linda Vonhof met je naam en telefoonnummer daarin. Klik op de knop hieronder. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken.

Ja, ik denk graag mee