Werken bij de Bieb

Kom werken bij de Bibliotheek Lek & IJssel

En laat je verrassen door alles wat wij doen. Op deze pagina vind je alle actuele vacatures. Wil je meer weten over een bepaalde functie? Klik op de vacature van jouw keuze. In de tekst staat wie jouw contactpersoon is.

Tot snel bij ons in de Bibliotheek! 


Projectleider Digitale Inclusie

Vacature Projectleider Digitale Inclusie

Vind jij het ook belangrijk dat inwoners hun digitale vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij mee kunnen doen in de maatschappij? En zet jij je daar graag voor in? Reageer dan snel!

Bekijk de vacature

Word vrijwilliger in jouw Bibliotheek

De Bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek. Dankzij onze vrijwilligers worden er kinderen voorgelezen, boeken uitgeleend, activiteiten georganiseerd, digitale vaardigheden verbeterd en wordt er taalhulp gegeven.

Help mee om de Bibliotheek een gastvrije plek te maken

De Bibliotheek wil een gastvrije plek zijn voor iedereen. Daarvoor moet veel gebeuren, voor en achter de schermen. Zoals bezoekers helpen, ons aanbod aantrekkelijk neerzetten en helpen bij activiteiten. En ook technische klussen.

Bekijk onze vacatures in de Publieksservice

Help kinderen om meer taalvaardig te worden

Wil jij gezinnen leesplezier brengen en kinderen zo ondersteunen in hun taalontwikkeling? Dat kan bij de VoorleesExpress. Als voorlezer in een gezin. Of als coördinator, om voorlezers en gezinnen te begeleiden.

Bekijk onze vacatures bij de VoorleesExpress

Help volwassenen aan meer taal- of digi-vaardigheid

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? En draag je daar als vrijwilliger graag een steentje aan bij? Dat kan bijvoorbeeld bij de Taalinloop en de cursus Klik & Tik.

Bekijk onze vacatures bij het Taalhuis


Maatschappelijke stage

We bieden regelmatig stageplaatsen aan voor maatschappelijke stage. Maar ook MBO-studenten van uiteenlopende studierichtingen zijn welkom. Heb je interesse in een stage bij de Bibliotheek?

Ontdek wat je kunt doen