Inloggen met DigiD wijzigt

Gepubliceerd op: 30 november 2023 14:27

Op 1 januari 2024 verandert de manier van inloggen met DigiD in Mijn toeslagen en in de Kinderopvangtoeslag app. In dit nieuwsbericht lees je wat er verandert.

Inloggen wijzigt per 1 januari 2024

Wil je inloggen bij de Kinderopvangtoeslag-app of bij Mijn Toeslagen? Vanaf 1 januari 2024 wijzigt er dan iets. Mensen die nu inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord moeten overschakelen naar de DigiD app. Of ze kunnen sms-controle toevoegen aan het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Deze sms-controle is ook te gebruiken op de mobiele of vaste
telefoon. Zo zijn gegevens van nog beter beschermd. 

Veel mensen hebben de sms-controle of DigiD app al geactiveerd, een klein deel moet dat nog doen. Dienst Toeslagen wil graag dat iedereen zijn toeslagenzaken veilig kan blijven regelen. Daarom wijzen we mensen op het activeren van sms-controle of de DigiD app om in te loggen bij Mijn toeslagen of de Kinderopvangtoeslag app.

Download de flyer met uitleg

Wil je de sms-controle of DigiD-app activeren en kun je wel wat hulp gebruiken? Download hier de flyer waar het stap voor stap in wordt uitgelegd. 

Kom langs bij het IDO

Kom je er zelf niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Kom langs bij een van onze IDO-spreekuren. Een medewerker zit klaar om je verder te helpen.

Bekijk wanneer de spreekuren zijn