Groepsabonnement

Voor scholen en instellingen heeft de Bibliotheek het groepsabonnement. Hiermee kun je jouw groep geregeld voorzien van nieuwe en aantrekkelijke boeken en gebruik maken van andere producten en diensten van de Bibliotheek.

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd spelenderwijs genieten van boeken en taal. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind.

Een omgeving die rijk is aan boeken stimuleert het lezen. Als kinderen kunnen beschikken over leuke, spannende en actuele boeken worden het vaak vanzelf enthousiaste lezers.

De Bibliotheek Lek & IJssel wil graag bijdragen aan het creëren van een goede en inspirerende leesomgeving in de groep. Met een groepsabonnement kun je jouw leerlingen geregeld voorzien van nieuwe en aantrekkelijke boeken. Wil je gedurende een bepaalde periode een aantal boeken rond een thema lenen, dan kun je deze zelf uit de reguliere bibliotheekcollectie zoeken. Je kunt hierbij tijdens de openingstijden uiteraard advies krijgen van de medewerkers van de Bibliotheek.

Met dit abonnement kun je gratis reserveren in alle vestigingen van Bibliotheek Lek & IJssel en gratis dvd´s lenen. Via Mijn menu op deze website kun je bekijken hoeveel je hebt geleend en wanneer de leenperiode eindigt. 

Neem een groepsabonnement

 • Een groepsabonnement kost € 70,- per jaar
  let op: voor scholen in de gemeente Vijfheerenlanden geldt een ander tarief;
  neem hiervoor contact op met Team Educatie
 • Betalen kan via een incassomachtiging of een acceptgirokaart
 • Per school of instelling kun je zo veel abonnementen afsluiten als je wilt
 • Per abonnement kun je maximaal 15 artikelen tegelijk lenen
 • De leentermijn is 6 weken
 • Het groepsabonnement is 'boetevrij'; we berekenen geen te-laat-geld
 • Je kunt het groepsabonnement gebruiken in alle vestigingen van onze regiobibliotheek
 • Let op: voor toegang tot de online bibliotheek (en de Voorleeshoek, Bereslim, Digitale VoorleesTas) heb je een persoonlijk abonnement nodig

Vraag een abonnement via dit formulier.